Poroajelut ja -ohjelmat

Tavoitteenamme on tarjota vieraillemme mahdollisimman hyvä ja turvallinen kokemus porojen kanssa. Porothan ovat luonnostaan puolivillejä eläimiä joita on aina käytetty liikkumiseen. Jotta niiden kanssa voidaan toimia ihmisten parissa niitä on koulutettu sitä varten useampia vuosia. Perinnetiedon, taidon, koulutuksen ja laadun ylläpitämiseksi olemma mukana projektissa jossa luodaan Porotilamatkailulle laatustandardit.

Ohessa tuotekuvaukset yleisimmistä poroajeluista joita tarjoamme. Näiden lisäksi teemme myös erimittaisia kyydityksiä Levin alueella joista erikoisimpia ovat Hääkuljetukset.

Porotilavierailu

Vierailu sisältää kilometrin mittaisen Kiepahuksen, poroajelun joko itse ajaen tai kyydissä istuen, porojen ruokintaa, porotietoutta kuvien kera, Poroajokortin sekä tietysti pullakahvit. Porotarhalla voit rauhassa tutustua porotalouteen ja porojen mielenkiintoiseen maailmaan.

Ohjelman kesto on noin tunti- puolitoista, riippuen henkilömäärästä.

Minimi hlömäärä on 4.

Poroloikka

Poroloikalla pääset jo tutustumaan enemmän poroajelun tunnelmaan ja vauhtiin. Matkaa kertyy kolmisen kilometriä ja poroilla sen kulkemiseen menee kuskista ja kelistäriippuen 10 minuutista 45 minuuttiin. Poroilla liikuttaessa kelillä, ilmalla ja poronmielellä on paljon tekemistä ajelun keston kanssa. Ajeluissa käytämme ajorekiä, joissa on mukava istua ja nautiskella perinteisestä lappilaisesta kulkuvälineestä. Ajelun jälkeen tarjoamme lämpimän juoman nisuineen Ounaskievarin pirtissä.

Ohjelman kokonaiskesto on noin 1-1,5 tuntia.

Minimi hlömäärä 2.

Pororetki

Pororetkellä pääset poroajelun lisäksi nauttimaan hiljaisesta luonnosta kun pysähdymme keskelle metsää kotaretkelle. Asentotulilla kun ollaan niin aina täytyy keittää oikeat nokipannukahvit nisuineen. Suolaiseksi purtavaksi tarjoamme joko Hiillosmakkaraa tai Poromakkaraa. Tokihan meiltä järjestyy kodalle tukevampaakin purtavaa aina keitoista käristykseen.

Pororetken kesto poroajeluineen ja pysähdyksineen on noin kaksi tuntia.

Minimi määrä on 2hlöä.

Poronulkka

Tämä on jo suurta lapin eksotiikkaa ja elämystä. Poronulkka sisältää poroajelua kymmenisen kilometriä, käymme poroilla ihan keskellä metsää, asumattomilla selkosilla. Kuljemme poroilla halki lumisen metsän ja kaikki halukkaat voivat kokeilla itse ajamista. Perillä Mettäpirtillä keitämme nokipannukahvit, paistamme tulilla muurinpohjalätyt ja makkarat. Tilauksesta voimme liittää retkeen tukevampaakin purtavaa aina keitoista poronkäristykseen.

Ohjelman kesto on n. 3 tuntia.

Poronulkkaa toteutetaan tammikuun 10. päivästä lähtien.

Minimi osallistujamäärä on 4 henkilöä.

Voimme järjestää ohjelmiin myös kuljetukset sopimuksen mukaan.

Järjestämme myös erilaisia yhdistelmäohjelmia jotka sisältävät joko lyhyttä tai pitkää koira- ja poroajelua sekä ruokailun Silmävasan Mettäpirtillä.

Pakkasraja pidemmille retkille on -25 astetta.